e-SLOG

Register ePoslovanja (eRačuni)


Spletni Register ePoslovanja omogoča pregled podjetij prejemnikov eRačunov in druge eDokumente preko varnih elektronskih poti (ePoti). Podjetja, ki so vključena v register imajo odprt elektronski predal in so pristala v objavo pri enem od ponudnikov omrežij eIzmenjave/ponudnikov elektronskih poti.

Register služi izključno za informacijo, komu lahko pošiljate eRačune po varnih elektronskih poteh in v katero omrežje. Vsi vključeni ponudniki omogočajo prehod eRačunov med omrežji, kar pomeni da lahko uporabnik ePredala v enem od teh omrežij brez omejitev posreduje eRačun podjetju v drugem omrežju.

 

NAVODILA ZA UPORABO

Forma je ob vstopu na internet stran registra prazna in zahteva od uporabnika vpis iskalnega kriterija za pregled podjetij.

Iskanje v iskalnem polju je mogoče po delu naziva ali davčne številke. Stolpca »DAVČNA ŠTEVILKA« in »NAZIV PODJETJA« podajata informacijo, če izbrano podjetje že omogoča poslovanje z eRačuni. Stolpec »OMREŽJE« vam podaja informacijo v katerem omrežju ali pri katerem ponudniku varnih poti  ima podjetja odprt nabiralnik za prejem eRačunov. Če je podjetje prijavljeno v več omrežji (ali pri več ponudnikih varnih ePoti), se lahko pojavi večkrat. Izberete lahko tudi željeno število prikazov na stran.


Omrežja eIzmenjave/ponudniki ePoti

V pregled eRegistra so vključeni elektronski predali omrežij eIzmenjave/ponudnikov ePoti, ki omogočajo, da si podjetja izmenjujejo eRačune po eSlog standardu tudi z podjetji/partnerji ki imajo ePredal v drugih omrežjih. Trenutno so v eRegister vključeni naslednja odprta omrežja eIzmenjave ponudnikov ePoti:

  • UJP.net (Omrežje izmenjava eRačunov javne uprave)
  • Bančno omrežje za izmenjavo eRačunov (samo tisti prejemniki, ki so dovolili objavo)
  • bizBox (poslovno omrežje eIzmenjave eDokumentov in eRačunov)
  • Procesni Center/BASS

Elektronska pošta (eMail) kot eNabiralnik za prejem eRačunov ni vključena v eRegister, ker predstavlja veliko nevarnost mogočega internet napada, ne zagotavlja identifikacije pošiljatelja, ne zagotavlja zanesljivosti dostave ter sledljivosti dostave eRačunov. 

Register ePoslovanja (eRačuni)


POGLEJ V REGISTER